Birthe's Madside

 

Sur-sød sovs 2
  • 1 lille stykke frisk ingefær
  • 1 fed hvidløg
  • 1 spsk olie
  • ½ kop tomatketchup
  • ½ kop oksebouillon
  • 3 spsk vineddike
  • 3 spsk sojasauce
  • 3 spsk risvin eller sherry
  • 3 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk maizenamel
  • chilisauce, tabascosauce eller Sambal Oelek efter smag

Ingefæren skrælles, hvidløgsfedet pilles, og begge dele hakkes fint. Olien varmes op i en kasserolle, og heri svitses hvidløg og ingefær et øjeblik. Derefter tilsættes tomatketchup, oksebouillon, vineddike, sojasauce, risvin eller sherry, sukker og salt, og blandingen bringes i kog. Rør maizenamelet ud i en smule koldt vand og jævn saucen, som til sidst krydres med nogle få dråber Chilisauce, Tabascosauce eller Sambal Oelek. I stedet for tomatketchup kan anvendes mos fra f.eks. Mango, blommer, abrikoser eller Lychee. Saucen kan holde sig længe i køleskab, bare der er låg på.

Kilde: Seth Duvig

 

 

Birthe's Madside