Birthe's Madside

 

Syvkoppersovs
(4 pers.)

Denne opskrift har min mor fået engang først i 1950, af min farmor som er født på Bornholm, men om det er en speciel Bornholmsk opskrift, har jeg aldrig fået bekræftet.

  • ½ dl eddike
  • ½ dl vand
  • 1 dl sukker ( lille dl.)
  • 25 g margarine
  • 2 spsk taffelsennep
  • 2 æg
  • salt og hvid peber

Eddike, vand, sukker og margarine koges sammen. Sennepen piskes i og gryden tages fra varmen. Æggene piskes sammen til de er skummende. Æggemassen piskes i gryden i en tynd stråle. Gryden sættes tilbage på varmen og opvarmes til lige under kogepunktet ( den skiller hvis den koger ) der piskes hele tiden i sovsen, der smages til med salt og hvid peber. Velegnet til frikadeller, medister m.m.

Kilde: Pia Breith

 

 

Birthe's Madside