Birthe's Madside

 

Tapenade fra Provence

  • 100 g sorte oliven

  • 100 g kapers

  • ½ spsk sennep (helst Dijon)

  • 1 dl ekstra jomfruolivenolie

  • 2 cl cognac

  • friskkværnet peber

  • Hvis du laver ANCHOÏADE (se tilberedning):

  • 50 g udbenede ansjoser

Tag stenene ud af 100 g sorte oliven. Stød olivenkødet i en morter sammen med 100 g kapers og en spsk sennep. Når mosen er blevet en jævn masse, tilsættes 1 dl olivenolie, 2 cl cognac og rigeligt friskkværnet peber. Massen røres godt sammen. Bør hvile koldt mindst en time.

En anden udgave af tapenaden er ANCHOÏADE (fra Marseille): Samme tilberedning - men sammen med olivenolien og cognac’en tilsættes og moses 50 g udbenede ansjoser. Anbefales på det varmeste & serveres på samme måde.

Servering: Tapenaden serveres f. eks. på ristet brød med sorte oliven og friske selleristilke til. Kan også smøres på små skiver friskt brød og varmes i ovnen før servering - velegnet til aperitif.

Kilde: Per Thymann

 

 

Birthe's Madside