Birthe's Madside

 

Tinas gulerodssovs
4 personer

En FEDTFATTIG og velsmagende sovs anvendelig til næsten alt.

  • 1 tsk olie

  • 5 gulerødder i tern

  • 1 hakket løg

  • ½ l vand

  • 1 bouillonterning

  • 1 tsk tørret timian

  • salt og peber

  • evt. syrnet fløde 9% eller cheasy fraiche

Gulerødder og løg svitsets uden at brune. Vand med bouillonterning tilsættes. Koger i 15 minutter. Blendes og smages til med salt og peber. Evt. tilsættes lidt syrnet fløde 9 % (ved "festlige" lejligheder) Tips: Til fisk undlades timian udskiftes ½ delen af vandet med hvidvin endvidere anvendes ½ fiskebouillonterning. Til stegt oksekød udskiftes ½ -delen af vandet med rødvin og der anvendes kun ½ bouillonterning.

Servering: Serveres til snart sagt alt blot varieres den tilsatte vædske. Sovsen får p.g.a. de blendede gulerødder en god og cremet konsistens.

Kilde: Tina Mollerup Laigaard

 

 

Birthe's Madside