Birthe's Madside

 

Tomatsovs
(4 personer)
  • 1 løg (ca. 100 g)
  • 2 fed hvidløg
  • 1 gulerod (ca. 100 g)
  • 1 spsk olie
  • 1 dl hvidvin eller grøntsagsbouillon
  • 2 dåser flåede tomater
  • 1 tsk tørret oregano
  • 1 tsk tørret timian
  • salt og peber
  • Tilbehør:
  • Kødboller
  • Pasta og f.eks. dampet broccoli
  1. Pil og hak løg og hvidløg fint. Skræl guleroden, og hak også den fint.
  2. Svits løg, hvidløg og gulerod i olie i en gryde eller saut'erpande, til løgene er bløde, de må ikke blive brune.
  3. Tilsæt vin/bouillon, tomater, oregano, timian, salt og peber, og lad sovsen simre ved svag varme uden låg i ca. 20 min. Blend evt. sovsen.
  4. Smag sovsen til med salt, peber og evt. presset hvidløg.

Servering: Server kødbollerne i sovsen.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Sovsen, Jensen!", 1995

Af Madskribenterne Marianne Kastberg og Karen Hare

 

 

Birthe's Madside