Birthe's Madside

 

Tzatziki
Forret, Fedt-fattig, Vegetar - Personer: 4
  • 1 stor agurk
  • 1 tsk salt
  • 4 dl youghurt
  • ½ dl creme fraiche
  • 3 fed hvidløg
  • 1½ tsk citronsaft
  • 2 spsk olivenolie
  • 1 tsk tørret mynte (evt.)

Skræl agurken og riv den på den grove side af et rivejern. Læg agurken i en skål og strø salt på. Rør rundt og dæk den til med et lille fad som pres. Lad agurken stå koldt i ca. 10 min. Bland youghurt og creme fraiche. Hæl blandingen i en si beklædt med et kaffefilter. Lad den stå i ca. 2 timer eller til blandingen er halvtyk. Skrab youghurtblandingen ud af filteret og læg den i en skål. Smag til med lidt knust hvidløg, citronsaft, olivenolie og evt. mynte. Hæld agurken i en si og lad den dryppe godt af. Bland agurken og yoghurtsaucen. Smag til og krydt evt. mere.

Serveringsforslag: Oliven, Radiser, gulerødder i stænger og groft eller ristet franskbrød. Drikkevarer:Rød eller hvid græsk vin eller øl.

Tips: Man kan spise tzatziki som tilbehør til Souvlaki, græske grillspyd, stegt kylling, stegt kød eller til hamburgere.

Tilberedning: Let.

Prislag: Billig.

Tilberedningstid: 30 min + 2 timer i køleskab

Kilde: Benny Thomsen, 07 Sep 93

 

 

Birthe's Madside