Birthe's Madside

 

Vildtfond
6 personer
  • ben og sener fra 1 hare, ca. 800 g
  • 2 kg vildtben(evt nakke eller bov)
  • 500 g blandede suppeurter, f.eks. 1 gulerod, 1/8 selleri, 1 løg, 1 persillerod
  • 2 dl rødvin
  • 3 enebær
  • 2 stile timian
  • 1 porretop
  • lidt selleritop
  • 2 laurbærblade
  • 50 g tomatpuré
  • 2 fed hvidløg
  • nogle persillestilke
  • ½ spsk hvid peber
  • ½ spsk salt
  • smør

Hak vildtbenene og hareskroget ud i passende stykker. Brun benene i ovnen ca. 25 minutter ved 225 grader. Gør urterne i stand. Skær dem ud i mindre stykker. Hak hvidløget groft. Sauter grøntsager, hvidløg, porretop, selleritop og persillestilke i smørret uden at grøntsagerne tager farve. Hæld vinen på og kog ind til det halve. Kom vildtbenene og de øvrige ingredienser bortset fra salt ved. Hæld koldt vand på til det dækker. Kog op, skum grundigt, hæld salt i og kog videre 2-3 timer til kødet slipper benene. Sigt fonden og kog den ind til ca. 1½ ltr.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside