Birthe's Madside

 

Drinks-pinde
30 stk. - brød, kager, snacks
  • 25 g gær
  • 2 dl lunkent vand
  • 50 g smør
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk sukker
  • 100 g rugmel
  • 200 g hvedemel
  • Pynt:
  • revet ost eller groft salt

Vandet røres ud med gæren, heri alt det øvrige og de 2 slags mel drysses i til sidst lidt efter lidt. Hæver 40 minutter. Rulles ud til en plade på ca. 25*40 cm. Drys lidt havsalt over og skær dejen ud til centimeterbredde stykker på ca. 15 cm. De snos et par gange, lægges på en smurt plade og efterhæver 10 minutter. Bager lidt over midten i ovnen 8 minutter ved 250 gr. Pindene opbevares i en krukke eller kande, og stilles lunt og tørt.

Kilde: Ulrik Henneberg 6/5-1997

 

 

Birthe's Madside