Birthe's Madside

 

Falafel
6 personer
  • ½ kg kikærter
  • 1 tsk koriander
  • 3 tsk spidskommen
  • 1 spsk salt
  • 1 tsk sort peber
  • 6-10 fed hvidløg
  • 2 store løg
  • 1 stort bundt persille
  • 4-5 spsk hvedemel

Sæt kikærterne i blød natten over. Lad dem løbe af i et dørslag. Pil og hak løg og hvidløg. Kør alle ingredienser i en blender til dejen er fast og blød. Lad kikærtedejen stå 4-6 timer i stuetemperatur. Form små, ret flade boller med to spiseskeer. Falafel må ikke være alt for store eller tykke. Så når de ikke at blive gennemstegt, før overfladen branker. Frituresteg dem i olie. Hvis de ikke hænger godt sammen, så kom lidt mere hvedemel i.

Serveres med salat i et arabisk brød med tahina-dressing. Det er praktisk at lave en stor portion falafeldej, når man alligevel er i gang med blenderen. Den kan nemlig fryses og holde sig i op til 1 år. Men kom først dejen i fryseren, når den har trukket 4-6 timer.

 

 

Birthe's Madside