Birthe's Madside

 

Agurkesuppe med rejer
Nem - Lidt dyr. (4 personer)
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 30 g smør
  • 1 tsk mel
  • 4 dl varm bouillon
  • 1 salatagurk
  • 1,5 dl fløde
  • lidt salt og sukker
  • friskmalet hvid peber
  • lidt sennepspulver
  • 200 g kogte rejer m. skal
  • 2 bundter dild

Tilberedning: 30 minutter.

Løg og hvidløg pilles, hakkes fint og snurrer klare i 10 g smør. Mel tilsættes, brunes let, og bouillon hældes ved lidt ad gangen. Agurken skylles, 4 tynde skiver skæres fra til pynt. Resten af agurken skrælles, deles på langs, kernerne tages ud med en ske, og frugtkødet skæres i 2 cm store terninger. Agurketerninger koger i suppen 15 minutter. Suppen pureres i blender, og fløde tilsættes. Agurkesuppen smages godt til med salt, sukker, peber og sennepspulver og koger ved ganske svag varme i endnu 5 minutter. Rejer pilles, den sorte tarmstreng fjernes. Resten af smørret varmes op på en pande, og rejerne svitses et øjeblik heri. Dild skylles, klippes fint og røres i suppen. Suppen anrettes i forvarmede suppetallerkener, og rejerne fordeles i suppen. Hver portion garneres med en skive agurk.

Kilde: Lademanns nye kogebøger - Gourmetklubben Grenaa.

Af: Lademanns nye kogebøger

Indsendt af Ebbe Søndergaard

 

 

Birthe's Madside