Birthe's Madside

 

Borsjtj
Supper, oksekød, russisk 4 personer
  • 1 1/4 kg oksebryst m. ben (3/4 kg u.)
  • 1 tsk olie
  • 3 løg
  • 200 g hvidkål
  • 200 g knoldselleri
  • 200 g gulerødder
  • 200 g porrer
  • 200 g rødbeder
  • 1 spsk tomatpure
  • 1 laurbærblad
  • 2 fed hvidløg
  • 2 l vand
  • 200 g rødbeder
  • 3 spsk eddike
  • 2 dl syrnet fløde
  • Salt og peber

Alle grønsager renses og skæres i strimler. I en stor gryde sauteres først løg i olie. De øvrige grønsager tilsættes og sauteres 5-10 min. Læg kødstykket oven på grønsagerne og tilsæt tomatpure, laurbær, hvidløg og vand. Lad retten simre, til kødet er mørt (ca. 2 ½ time). Imens rives de sidste 200 g rødbeder og marineres i eddike. Når kødet er mørt, tages det op, befries for evt. Ben og skæres op i passende stykker. Læg kødet tilbage i suppen, giv den et opkog og tilsæt de marinerede rødbeder. Smag til med salt og peber og server med syrnet fløde og groft brød.

 

 

Birthe's Madside