Birthe's Madside

 

Bouillabaise

Traditionel fransk fiskesuppe. Portionen rækker til 6 personer.

  • 1 kg blandet fisk, mindst 3 slags, eks.: hvilling, havtaske, mulle, knurhane, makrel, laks, torsk.
  • 1/2 kg skaldyr
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 porrer
  • 3 stilke bladselleri
  • 1 fennikel
  • olivenolie
  • 3 tomater
  • 1 krydderurtebundt (timian, persille & laurbærblad)
  • ca. 1 knivspids safran
  • salt peber

Grønsagerne renses, grovhakkes og sauteres i olie i en stor gryde. Tilsæt vand til det dækker og lad det småkoge i ca. 5 min. Suppen blendes. Skold og flå tomaterne, hak dem groft og hæld dem i gryden sammen med krydderurter, salt og peber. Suppen koger i 10 min. Fisken renses og skæres i grove stykker, lægges ned i suppen hvor de koger med i 10-15 min. Fisken tages op og holdes varm. Skaldyrene tilsættes og koger igennem.

Servering: Fisken kan enten severes i eller til suppen. Server med brødcroutoner eller sandwichbrød med hvidløgsmayonnaise.

Kilde: Anita Tejlgaard Olesen

 

 

Birthe's Madside