Birthe's Madside

 

Bouillabaise III
  • hvidløg
  • finthakket fennikel (pas på ikke for meget)
  • porre
  • bladselleri
  • skalotteløg
  • hakkede flåede tomater
  • muslinger, hvilling, torsk, skrubbe, kulmule, sej
  • bredbladet persille
  • laurbær, timian, basilkum
  • 1 stjerneanis
  • safran (kan evt. erstattes af gurkemeje)
  • tør hvidvin
  • Fiskefond:
  • Fiskerester (skind,ben,hale og hoved) koges med div. grove grøntsager, eks. løg, persillerod, persille, selleri, m.m.

En stor gryde gnides med enorme mængder hvidløg, heri sauteres finthakket fennikel, porre, bladselleri, skalotteløg og hakkede flåede tomater, herefter kommes for eksempel, muslinger, hvilling, torsk, skrubbe, kulmule, og sej i gryden. Det hele svinges rundt, du må ikke røre da du så ødelægger fisken. Der krydres med bredbladet persille, laurbær, timian, basilikum, 1 stjerneanis og safran. Endelig hældes en tør hvidvin og fiskeboullion/fond, så det dækker.

Fiskefond:
Det hele koger 18 - 20 minutter (ikke mere, da fonden så bliver mørk). Sigtes igennem en tøjble.

Servering: Når suppen er færdig (fisken kogt) tages fisken op og lægges på et fad. Suppen serveres for sig, der serveres endvidere hvidt brød og hvidløgsmayonnaise til.

Kilde: Herning folkeblad 1.10.97

Indsendt af Karsten Klit

 

 

Birthe's Madside