Birthe's Madside

 

Brændende rissuppe
Suppe, vegetar, mexikansk 4 personer
  • 2 spsk olie
  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 dl løse ris
  • 3 peberfrugter
  • 5 tomater eller 1 dåse flåede.
  • 1 laurbærblad
  • 1 liter suppe
  • ½ spsk stærk chilisauce
  • 4 skiver fransbrød i terninger
  • Cayennepeber
  • Salt
  • Peber

Varm olien i en gryde. Tilsæt hakket løg og knust hvidløg. Bland risene i og rør godt rundt i nogle minutter. Skær peberfrugterne i smalle strimler. Hæld dem i og rør godt rundt i ca. 5 minutter. Tilsæt hakkede eller flåede tomater. Drys med salt og peber og læg laurbærbladet i. Hæld suppen ved. Dæk med et låg og lad suppen småkoge i ca. 35 minutter.

Smag til med chilisauce og/eller cayennepeber. Læg ristede brødterninger i suppeskålene og hæld suppen over.

Denne suppe skal være stærk, men man kan natruligvis bruge mindre hvidløg, chilisovs og cayennepeber, hvis man vil.

Kilde: Kim Lykkegaard 16-04-1997

 

 

Birthe's Madside