Birthe's Madside

 

Brøndkarsesuppe med råstegt hummer og hummerskum
  • 1 dansk hummer ca. 500-600 g
  • 2 store bundter brøndkarse
  • 2 store kartofler
  • 2 dl flødeskum
  • olivenolie
  • eddike
  • salt og peber
  • Til Bisque:
  • skaller fra hummer
  • 1 dl hvidvin
  • 3 cl cognac
  • 1 gulerod
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 2 tomater
  1. Hummeren aflives i kogende vand, ca. 2 minutter, og kødet tages ud. Skallerne brunes i hed olivenolie, grøntsager tilsættes, flamberes med cognac. Hvidvinen tilsættes og reduceres. Vand tilsættes. Koges ca. 10 minutter, derefter sigtes og reduceres.
  2. Kartoflerne skæres i tynde skiver. De koges i letsaltet vand ca. 1 l. i ca. 10 minutter. Kom brøndkarse i kartoflerne og kog op. Derefter blendes og sigtes. Smag til med salt og peber.
  3. Hummerhalen steges kort og skæres i stykker og anrettes på tallerknen.
  4. Hummerbisque koges helt ned og tilsættes flødeskum. Hummerskummet hældes oven i suppen og pyntes med lidt brøndkarse vendt i syrlig dressing.

Kilde: Meyers Køkken

 

 

Birthe's Madside