Birthe's Madside

 

Courgettesuppe med ærter
(4 pers)
  • 2 mellemstore courgetter
  • 1 finthakket løg
  • 1 spsk smør
  • 200 g friskbælgede ærter
  • 6 dl hønsebouillon
  • salt og peber
  • lidt revet muskatnød
  • 2 1/2 dl fløde
  • 1 bundt frisk basilikum
  • Tilbehør:
  • godt brød evt. smørristet som tern

Skær 1/3 af den ene courgette, del den på langs, skrab det bløde kød ud, og stil skallerne til side. Skær kødet og resten af courgetterne i terninger. Klar løgene i smørret, tilsæt courgetteterningerne, 2/3 af ærterne og halvdelen af basilikummen. Vend det hele godt, tilsæt bouillon, og kog under låg i 15 minutter. Tilsæt resten af basilikummen, blend suppen, eller purér den gennem en sigte, og hæld den tilbage i gryden. Tilsæt fløden, kog suppen let jævn, og smag til. Skær courgetteskallerne i små terninger, og kog dem og resten af ærterne i suppen de sidste 2 minutter, hvis suppen serveres varm. Serveres den kold, kommes skal-terningerne og ærterne rå i suppen.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside