Birthe's Madside

 

Fasansuppe (Royal Game Soup)
6 personer
  • 1 fasan

  • 2 små gulerødder

  • 2 løg

  • 2 fed hvidløg

  • 1½ spsk smør

  • 1½ spsk olie

  • 1 tsk timian

  • 1 tsk rosmarin

  • ½ tsk peber

  • 1 dl tomatpure

  • 2 l lys bouillon

  • 1¼ dl piskefløde

  • ½ dl sherry eller madeira

Forarbejde: 40 min.

Kogetid: 2 timer.

  1. Gør fasanen i stand.

  2. Skræl gulerødderne og skær dem i mønter. Pilløg og hvidløgsfed og hak dem fint.

  3. Svits grønsagerne i sydende smør og olie i en stor gryde i ca. 5 min.

  4. Tilsæt krydderier,og den istandgjorte fasan. Lad det snurre yderligere 10 min. Ved jævn varme.

  5. Hæld bouillonen ved og lad suppen koge sagte i 1¾ time.

  6. Tag fasanen op og skær og pil alt kødet fra benene del det derefter i små stykker.

  7. Si suppen, hæld den tilbage i gryden og tilsæt piskefløde, tomatpure, sherry eller madeira.

  8. Smag suppen til med salt og varm farsankødet i suppen.

Serveres meget varm. Byd lune flytes eller kuvertbrød til. Suppen kan evt. legeres med 2 æggeblommer rørt op i fløden. Her efter må suppen ikke koge.

Kilde: Niels Jørgen Larsen

 

 

Birthe's Madside