Birthe's Madside

 

Fiskesuppe 4
(6-8 pers.)

Hvis man vil gøre lidt ekstra ud af suppen, kan man tilsætte nogle rejer og muslinger.

  • 1 kg torsk
  • 2 liter vand
  • 1 spsk salt
  • 1 porre
  • 1 løg
  • 1 gulerod
  • 75 g smør
  • 1 spsk mel
  • 1 laurbærblad
  • salt, peber
  • 2 dl piskefløde
  • 4 spsk tør hvidvin
  • 1 stort bundt dild

Torsken renses og koges i ca. 15 min i letsaltet vand. Grønsagerne renses, snittes fint og svitses let i gyldent smør i en gryde. Melet drysses over og fiskesuppen, ca. 2 liter, tilsættes sammen med laurbærblad. Småkoger i 10 min. og smages til med salt og peber. Piskefløde og hvidvin kommes i sammen med fiskekødet, der er plukket i små stykker efter skind og ben er fjernet. Suppen varmes godt igennem, inden den hældes i serveringsskålen.

Servering: Den fint klippede dild drysses over. Kuvertbrød serveres til.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside