Birthe's Madside

 

Fiskesuppe m. kørvel
(4 pers)
  • 1 1/2 liter vand
  • 3 spsk hvedemel
  • 100 g kvark 4,5%
  • 3 fiskebouillonterninger
  • 5 gulerødder i tynde skiver
  • 1 zittauerløg i halve tynde skiver
  • 50 g frosset, kørvel
  • 1 tsk frisk, hakket Citronmelisse
  • 1/4 tsk karry
  • 500 g lyssejfilet i 1 cm. brede strimler
  • 1/2 tsk groft salt
  • Tilbehør:
  • Grove flutes

Rør 2 dl vand og mel sammen i en gryde. Rør kvarken ud i melblandingen. TIlsæt resten af vandet og smuldr bouillonterningerne heri. Bring blandingen i kog. Tilsæt gulerødder, løg, kørvel, citronmelisse og karry. Bring atter suppen i kog og kog den ved jævn varme i ca. 3 min. Kom fiskestykker og salt i og lad suppen koge ved meget svag varme i ca. 1½ min. Smag suppen til.

Tips: Istedet lyssej kan anvendes fileter af koteletfisk, torsk eller rødspætte.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside