Birthe's Madside

 

Fransk kyllingesuppe
4 personer
  • 1 kylling

  • vand

  • lidt hele enebær

  • 6 hele hvide peberkorn

  • 1 løg

  • lidt salt

  • 2 spsk smør

  • 1 tsk karry

  • 2 spsk melmed top

  • 1 lille dåse champignoner, gem væsken

  • ca. 1 liter af kyllingesuppen

  • 1 dl piskefløde

  • væden fra champignoner

  • 2 æhheblommer

  • 2 dl frosne ærter

  • klippet persille

  • evt. lidt citronsaft eller lidt hvidvin

Serveres med brød og smør

Kyllingen tør op, halveres og kommes i kogende vand sammen med krydderierne og koger mør i 40-45 minutter. Vandet skal ikke dække. Kyllingen tages op, skind og ben fjernes og kødet skæres i mindre stykker. Suppen sies. I smørret svitses karry, karry, heri blandes mel, og når dette er bagt sammen, spædes det med suppe, piskefløde og champignonvæden, og suppen koger godt igennem. Æggeblommerne røres med lidt salt pg lunes op med et par spsk varm suppe, hældes i suppen, der varmes uden at koge. Så blandes til sidst kyllingekødet, ærter og persille i og suppen smages til med lidt citronsaft eller hvidvin. En mættende suppe med brød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside