Birthe's Madside

 

Frisk hvid majssuppe med purløg
  • 7 stk majskolber
  • 2 spsk smør
  • 2 spsk olivenolie
  • 3 fed knust hvidløg
  • 1 stk rød chilipeber
  • 6 dl sødmælk
  • 1 1/4 tsk salt
  • 1/2 tsk friskkværnet peber
  • 3 stk tomater, skåret i tern
  • 60 g purløg (1 bundt)
  1. Skær kornene af majskolberne og riv resten af kornene af på et rivejern. Sautér kornene i olie og smør med hvidløg.
  2. Tilsæt mælk og kog i ca. 15 minutter. Majs og mælk blendes sammen.
  3. Vendes med tern af tomatkød og skåret purløg.

NB: Når man har taget kornene af med en kniv, er kolben tilbage.Og den river man, så en hvid mælkeagtig kraftstivelse kommer ud.

Kilde: Kille Enna

 

 

Birthe's Madside