Birthe's Madside

 

Glødende kartoffel-porresuppe

En nem og traditionel kartoffel-porre suppe bliver festligere og flottere når den anrettes med en svirvel af fløde kogt op med lidt hjemmelavet "mango glød" chilisovs.

  • 1 tsk olie
  • 1 stort løg
  • 2 porrer, skivet tyndt
  • 250 g kartoffel, skåret i tern
  • 4-6 persillestilke med lidt blade på
  • 1 liter hønse- eller grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • 1 tsk Mango Glød Habanero Chilisovs
  • 1 dl fløde
  • 1 spsk persille, finthakket
  1. Hak løget og sautér det til det er mørt i en gryde sammen med porreskiverne.
  2. Tilsæt bouillon, kartoffeltern og persillestilke.
  3. Kog det over svag varme indtil grønsagerne er møre, ca. 10-15 minutter. Tag persillestilkene op.
  4. Purer suppen (her er en stavblender god) og smag den til med salt og peber.
  5. Varm suppen op igen, hvis den har været en tur i en alm. blender.
  6. Lige før servering varmes fløden op til kogepunktet, tilsættes lidt "mango glød".
  7. Anret suppen i terrine eller portionsskåle og hælde krydderfløden i et mønster ovenpå suppen.

Servering: Serveres med et drys persille eller purløg.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside