Birthe's Madside

 

Gratineret løgsuppe
Supper, forretter, grøntsager 4 personer
  • ½ kg friske løg
  • 2 spsk olie
  • 2 dl tør hvidvin
  • 8 dl bouillon
  • 2 tsk salt
  • 1/4 tsk peber
  • 4 skiverfranskbrød
  • 4 spsk revet mild ost

Løgene skæres i tynde skiver og svitses i olien. Den friske del af toppen skæres med. Hvidvin, bouillon, salt og peber tilsættes og suppen simrer 10 min. Suppen rettes an i et ildfast fad eller i små ildfaste portionsskåle. Franskbrødet lægges i suppen. Osten drysses over. Suppen gratineres i ovnen til osten er gylden, ca. 5 min ved 275°.

Tilberedningstid: ½ time heraf arbejdstid: ½ time

Energi pr. pers: 2430 kilojoule (580 kcal)

Energifordeling: Protein 17% - 24 g kulhydrat 47% - 66 g fedt 32% - 20 g alkohol 4% - 2 g

 

 

Birthe's Madside