Birthe's Madside

 

Gratineret løgsuppe 2
Suppe 4 personer
  • 7 store løg
  • 50 g smør
  • 1 liter kalvebouillon
  • 1 laurblad
  • 1 timiankvist
  • 1 dl tør hvidvin
  • Salt - friskkværnet peber
  • 4 skiverhvedebrød
  • 4 spsk reven ost

Rengør løgene og skær dem i ringe. Svits dem i smør til de netop er gyldne og hæld så bouillonen ved - eller vand. Den sammenbundne bouquet garni - laurblad plus timian - kommes ved, og salt og peber. Kog i en halv times tid. Kommes der hvidvin i, skal suppen lige bringes i kog igen, før bouquet grani'en fiskes op. Øs suppen op i ildfaste skåle og læg en brødskive over hver og top med reven ost. Sæt skålene i en forvarmet ovn ved 175°° og gratinér, til osten er let gylden. Servér rygende varm. Rød- og hvidvin smager lige godt til.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 01-03-1996.

 

 

Birthe's Madside