Birthe's Madside

 

Grønærtesuppe 3
5 personer
  • 250 g friskbælgede eller frosne ærter
  • 75 g porregrønt
  • 25 g hovedsalat
  • 25 g smør
  • 1½ liter bouillon
  • 75 g smør
  • salt
  • hvid peber
  • sukker
  • kørvel

Salat og porre snittes fint og dampes i smør. 200 g ærter tilsættes og dampes med et par minutter, før bouillonen hældes ved. Lad suppen simre, til grønsagerne er helt møre(ca. 5 minutter). Derefter blendes suppen og hældes gennem en si´gte. Lad suppen koge godt igennem og fjern evt. skum. Smag til med salt og peber og evt. lidt sukker, og psik smørret i lige før servering. Anret suppen med blancherede ærter og kørvelblade. Giv smørristet sandwichbrød til.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside