Birthe's Madside

 

Grønkålsuppe
Ca. 6 personer
  • 600 g svinebov samt nogle ekstra flæskeben

  • vand

  • 3 tsk salt

  • 4-6 store kartofler

  • 1 lille selleri

  • 4-6 gulerødder

  • jævning af 2-3 spsk mel og 1 dl vand

  • 250 g frossen grønkål

Tø grønkålen op. Kom svinebov og ben i en gryde og tilsæt så meget vand at det dækker. Bring det i kog og fjern alt skummet. Tilsæt salt og lad kødet småkoge ca. 1 time under låg, til det er næsten mørt. Skræl kartofler, selleri og gulerødder og skær dem i mindre stykker. Kom grønsagerne i gryden og kog vidre ½ time, til alt er mørt. Tag kød og ben op af gryden. Jævn suppen med udrørt hvedemel og kom den optøede grønkål i. Kog suppen igennem og smag til med salt og peber. Server kødet skåret i skiver til suppen sammen med sennep og rugbrød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside