Birthe's Madside

 

Grønsagssuppe 4
4 personer
  • 400g kartofler

  • 2 gulerødder

  • 2 porrer

  • 20 g smør

  • 1 liter grønsagsbouillon

  • 1 laurbærblad

  • 1 kvist timian

  • 1 dl fløde eller mælk

  • salt

  • peber

  • hakket persille

  • 4 vagtelæg eller 2æg

Skræl kartoflerne og kog dem møre i letsaltet vand. Hæld væden fra kartoflerne og mos dem. Skær gulerødder og porrer i tynde skiver og svits dem i en gryde i smørret. Tilsæt bouillon, timian, laurbærbladet og de mosede kartofler. Kog suppen i ca. 20 minutter under låg. Tag timian og laurbærblad op. Tilsæt fløde eller mælk, pisk suppen igennem og smag til med salt og peber. Server suppen med smilende æg eller små fine vagtelæg, de skal koge i 3 minutter.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside