Birthe's Madside

 

Grønsagssuppe med hvide bønner
  • 250 g store hvide, tørrede bønner

  • ½ dl olivenolie

  • 1 dåse koncentreret tomatpuré 70 g

  • 1½ dl vand

  • 3 porrer

  • 6 gulerødder

  • 1 kvist frisk timian

  • salt

Sæt bønnerne i blød i lunkent vand i 12 timer og hæld så vandet fra.. Skær porrerne i stykker på ca. 3 cm og skær gulerødderne i skiver. Varm olien i en stor gryde og rist bønnerne sammen med tomatpuré, porrer, gulerødder og timian, til det tager en let gylden farve. Hæld vandet på og lad suppen komme i kog under låg. Lad den koge svagt 1 time og smag den til med salt. Server med grovbrød.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside