Birthe's Madside

 

Grønsagssuppe med tomater
  • 250 g hakket oksekød

  • 2 spsk olivenolie

  • 1 porre

  • 3 gulerødder

  • 2 skalotteløg

  • 2 små laurbærblade

  • 100 g pastaskruer

  • 1 dåse tomatpuré (70 g )

  • 2 liter vand

  • 2 fed hvidløg

  • 200 g frosen grønne bønner

  • salt

  • peber

  • evt. reven ost

Skær porren i ringe og gulerødderne i skiver. Pil skalotteløgene og skær dem i både, hak hvidløgene. Brun kødet i olie ved stærk varme, skru ned og rør gulerødder, porre, løg og laurbærblade i. Rist det ganske let. Tilsæt skruer sammen med tomatpuré og vand. Bland godt og bring det i kog. Kog under låg i 25 minutter, mens der røres af og til. Tilsæt optøede grønne bønner og hvidløg og lad det koge svagt yderligere 6-8 minutter. Smag til med salt og peber. Server suppen sammen med friske flutes og evt. reven ost.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside