Birthe's Madside

 

Grøntsagssuppe med bønner, Ribollita
(8 personer)
  • 500 g tørrede, hvide bønner
  • 2 liter vand
  • 500 g stegeflæsk
  • 3 spsk olivenolie
  • 2 løg
  • 3 gulerødder
  • 250 g blegselleri
  • 2 porrer
  • 2 fed hvidløg
  • 3 kviste frisk timian
  • 2 chilipebre
  • 250 g kartofler
  • 500 g savoykål eller hvidkål
  • 2 dåse flåede tomater
  • salt og peber
  • 1 stor oksebouillon-terning
  • 1 tyk flutes
  • 2 æggeblommer
  • 1 æggehvide
  • 100 g reven mozzarellaost

Sæt bønnerne i blød i to liter vand natten over. Skær flæsket uden svær i terninger. Steg dem ved svag varme i olie i en suppegryde. Skær løg og gulerødder i terninger, selleri og porrer i skiver. Kom der i gryden sammen med hvidløg og timian og lad det brune let. Tilsæt bønnerne med udblødningsvandet og chilipebre. Lad det koge under låg i 1½ time. Skræl kartoflerne og skær dem i terninger. Fjern stokken fra kålen og snit den i strimler. Kom kartofler, kål og tomater i gryden og lad koge endnu 30 minutter under låg ved svag varme. Smag til med salt, peber og bouillonterning. Skær brødet i skiver på skrå. Pisk æggene sammen. Rør osten i og fordel blandingen på brødskiverne. Gratinér i en 250 grader varm ovn, til overfladen er gylden. Servér brødene i eller til suppen.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside