Birthe's Madside

 

Grøntsagssuppe med ris, Minestrone
(6 personer)
  • 2 spsk olivenolie
  • 50 g bacon i terninger
  • 1 hakket løg
  • 1 fed presset hvidløg
  • 2 porrer
  • 200 g kartofler
  • 300 g savoykål eller hvidkål
  • 2 stilke blegselleri
  • 1 courgette
  • 1 dåse hvide bønner
  • 300 g grønne bønner (evt. frosne)
  • 300 g ærter (evt. frosne)
  • 3/4 dl hønsekødsbouillon
  • 50 g ris til løse ris
  • salt og peber
  • persille
  • frisk basilikum
  • friskreven parmesanost

Steg baconterningerne langsomt i olie. Tilsæt løg, hvidløg og porrer i skiver. Lad det brune let. Skær kartoflerne i terninger. Snit kålen i strimler. Skær sellerien i skiver. Flæk courgetten og skær den i skiver. Lad de hvide bønner dryppe af i en sigte. Kom det i gryden sammen med grønne bønner, ærter og bouillon. Lad det koge for svag varme under låg i 20 minutter. Kog imens risene som løse ris. Kom dem i suppen. Smag til med salt og peber og drys med persille og klippede basilikumblade.

Servering: Serveres med reven parmesanost til at drysse over efter behag.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside