Birthe's Madside

 

Gulerods- og appelsinsuppe
4 personer
  • 1 spsk smør

  • 2 hakkede løg

  • 500 g gulerødder

  • 1 liter grønsagsbouillon

  • 2 dl nypresset appelsinsaft

  • 1 tsk salt

  • lidt peber

  • tynde strimler ad ½ appelsin

Serveres med groft brød, smør og ost

Løgene småsteger i smørret, til de er klare men ikke brune, det tager ca 10 minutter. Heri blandes de revne rå gulerødder og 5 dl af bouillonen, og dette småkoger i 15-20 minutter, til gulerødderne er meget møre. Så gnides de gennem en sigte eller blendes, hældes tilbage i gryden med resten af bouillonen, appelsinsaft, salt og peber og serveres meget varm måske pyntet med en skive appelsin og en lille persillekvist for at give lidt farve.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside