Birthe's Madside

 

Hønsekødssuppe med karry, selleri, chili og rosenkål
(4 pers)
  • 1 høne eller kylling 2-2½ kg
  • 3 gulerødder
  • 1 halveret løg
  • 2 snittede porrer
  • 1 laurbærblad
  • 5 sorte peberkorn
  • Fyld:
  • 1 spsk stærk karry
  • ½ spsk smør
  • 2 dl piskefløde
  • 2 snittede stærke chili
  • 4 snittede stængler bladselleri
  • 200 g rensede og halverede rosenkål
  • salt og friskkværnet peber

Læg hønen i en rummelig gryde og kom vand ved, til det dækker. Bring gryden i kog og skum for urenheder. Læg urterne, lidt salt, laurbærblad og peberkorn ved og lad gryden simre i 1 time. Tag hønen fra og sigt fonden. Lad fonden reducere, så den bliver kraftigere i smagen. Hvis kødet ikke skal anvendes samme dag, hældes lidt afkølet fond henover, og det sættes på køl. Når resten af suppen er reduceret til ca. ½ liter, ristes karryen af i lidt smør i en ny gryde. Hæld hønsefonden henover, bring det i kog og pisk fløden i. Tilsæt selleri, chili, rosenkål, salt og peber og lad det koge i 5 min. Server.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside