Birthe's Madside

 

Italiensk bønnesuppe
4 personer
  • 200 g hvide bønner

  • ½ liter vand

  • 1 kvist timian

  • 2 laurbærblade

  • ½ tsk salt

  • 3 porrer

  • ¼ -½ selleri ca. 225 g

  • 1 spsk olie

  • 1½ liter grønsagsbouillon

  • 1 dåse konc. Tomatpuré 70 g

  • ½ tsk tørret merian

  • salt

  • peber

Udblød bønnerne i rigeligt koldt vand i ca. 12 timer. Hæld udblødningsvandet fra og kog bønnerne meget møre i ca. 1 time i ½ liter vand tilsat timian, laurbærblade og salt. Purer halvdelen af bønnerne sammen med lidt af kogevandet i en foodprocessor eller gnid dem igennem en sigte. Rens porrer og selleri. Skær porrerne i skiver og selleri i terninger. Svits grønsagerne i en gryde i olie. Tilsæt bouillon, tomatpuré, merian samt lidt salt og peber. Kog grønsagerne i ca. 15 minutter, til de er møre. Kom de purerede og hele bønner i suppen og varm dem igennem. Smag suppen til med salt og peber. De kan servere lidt reven parmesanost samt groft brød til suppen. Suppen kan fryses. Holdbarhed ved minus 18  grader er ca. ½ år.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

 

Birthe's Madside