Birthe's Madside

 

Italiensk minestrone suppe
Suppe, vegetar, italiensk 4 personer
  • 250 g hvide bønner
  • 250 røde bønner
  • 1/4 hvidkålshoved
  • 2 gulerødder
  • 2 blegselleri stilke
  • 2 mellemstore løg
  • 25 g smør
  • 1 spsk olie
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g bacon
  • 2 dåse flåede tomater
  • 2 liter bouillon
  • 500 g god spaghetti
  • 250 g grønne bønner
  • 1 tsk basilikum
  • 1 tsk oregano
  • 1 tsk karry
  • 2 spsk hakker persille
  • Salt
  • Peber
  • Revet parmesan ost

Sæt bønnerne i blød, 12 til 24 timer, i koldt vand. Kog dem næsten møre, det tager ca. 1 time.

Alle grønsagerne snittes fint og dampes i smørret tilsat et par spiseskefulde vand, for at undgå at urterne tager farve. Hvidløgsfeddene presses i, bacon skiverne snittes i små terninger, og tilsættes sammen med de flåede tomater, og væden derfra. Det hele bringes i kog, og sættes så til at små koge i ½ time. Bouillonen hældes i, sammen med bønner, og spagetti, samt krydderier. Suppen bringes igen i kog, og skal så koge i 8 - 10 min., hvorefter den smages til.

Ved serveringen drysses den hakkede persille, og lidt af osten over. Resten af osten sættes ind på bordet i en skål for sig.

Selv om ingen italiener med respekt for sig ville servere brød til en suppe, der indeholder pasta, kan man godt servere et groft bondebrød til.

Kilde: Kim Lykkegaard 22-04-1997

 

 

Birthe's Madside