Birthe's Madside

 

Kartoffel- og agurkesuppe med dild
Suppe 4 personer
  • 2 spsk smør
  • 1 stor agurk
  • 3 mellemstore kartofler
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk friskhakket dild
  • Dildkviste til pynt
  • 1 spsk citronsaft
  • 4 dl bouillon
  • Yoghurt naturel-kan udelades
  • Salt

Skær kartoflerne i tern. Skræl agurken, fjern kærnerne med en ske og skær den i tern. Smelt smørret i kasserollen ved middel varme og svits kartoflerne i en halv snes minutter under omrøring. Tilsæt så agurken og det knuste hvidløg. Svits i yderligere et minut. Tilføj hønsebouillonen og 2½ dl vand, den hakkede dild og en tsk salt. Kog kraftigt op og dæmp så varmen. Lad suppen simre under låg i en halv snes minutter. Rør jævnligt. Purér eller blend suppen i mindre portioner og hæld den tilbage. Tilsæt citronsaft. Smag til med salt og servér pyntet med dildkviste - giv evt. en skefuld yoghurt til hver portion.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 29-02-1996.

 

 

Birthe's Madside