Birthe's Madside

 

Kartoffel-chili-suppe med rejer
(4 personer)
  • 1 hakket løg
  • 2 spsk olie
  • 1 dl tomatpure
  • 1 spsk sød chili
  • 1 l fiskebouillon
  • 400 g faste kartofler i små tern
  • 200 g rejer
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk peber
  • Pynt:
  • 1 dl klippet purløg
  • creme fraiche
  1. Det hakkede løg svitses i olien til det er klart.
  2. Tilsæt tomatpure og chili og lad det hele svitse i 1 min.
  3. Tilsæt fiskebouillon, salt og peber. Lad det hele komme i kog.
  4. Tilsæt kartoffelternene og lad det hele koge ved svag varme i 15 min.
  5. Tilsæt rejerne og lad det koge endnu 5 min.
  6. Smag suppen til med salt og peber.

Servering: Serveres rygende varm med lidt creme fraiche, klippet purløg og groft brød.

Energiindhold: 3834 kJ

Energifordeling: 28% Protein, 27% Fedt, 45% Kulhydrat

Tilberedningstid: 35 min.

Kilde: Forbrugerrådet: Sjovt & sundt med kartofler.

Af Ernærings- og Husholdningsøkonom Karin Andresen

 

 

Birthe's Madside