Birthe's Madside

 

Kartoffelsuppe
(4 personer)
  • 3 porrer
  • 25 g smør
  • 1/4 kg kartofler
  • 1 l bouillon
  • 1/4 l mælk
  • ½ dl fløde 13
  • salt og hvid peber
  • Gratinering:
  • 2 skiver daggammelt brød uden skorpe
  • 1 spsk. smør
  1. De rensede porrer og skrællede kartofler skæres i tynde skiver.
  2. Porrerne dampes et par minutter i smørret i en gryde, hvorefter kartoflerne og bouillonen tilsættes, og det hele koges, til kartoflerne er meget møre - ca. 10-15 min.
  3. Suppen pureres eller blendes fint og hældes tilbage i gryden, hvor mælk og piskefløde tilsættes. Det hele gives et opkog, og suppen smages til med salt og hvid peber.
  4. Brødet skæres i tern og ristes i smørret og serveres sammen med suppen.

Energiindhold: 5311 kJ

Energifordeling: 34% Protein, 10% Fedt, 56% Kulhydrat

Tilberedningstid: 50 min.

Kilde: Forbrugerrådet: Kartofler gennem århundreder.

Af Ernærings- og Husholdningsøkonom Karin Andresen

 

 

Birthe's Madside