Birthe's Madside

 

Kartoffelsuppe 2
  • 6 kartofler
  • 1 porre
  • 1 gulerod
  • 1 madæble
  • 15 g smør/margarine
  • 11/2 1 suppe
  • salt, peber
  • persille, purløg
  • 4-6 sk. røget flæsk/bacon

Skræl grønsagerne, skær dem i små terninger. Skær porren i tynde ringe, riv æblet groft. Bind porreblade og persille til en suppevisk og kog den med i suppen. Svits grønsagerne i smør/margarine og tilsæt suppen, kog under låg, til kartoflerne er møre. Tåg suppevisken op, og pisk suppen jævn, smag til med salt og peber. Skær flæsket i terninger, og rist det på panden. Drys flæsk og finhakket purløg over suppen.

Copyright: Birgit Østergaard

Kilde: Nordisk Madkultur

 

 

Birthe's Madside