Birthe's Madside

 

Kartoffelsuppe 3
(4-6 pers)
  • 500 g melede kartofler
  • 2 bouillonterninger
  • 1 løg
  • 2,5 liter vand
  • brøndkarse
  • salt og kværnet peber
  • 6 tsk creme fraiche

Kartoflerne skrælles og skæres i tern. Løget hakkes fint. Løg og kartofler koges i vand tilsat bouillonterninger. Der skal ikke tilsættes salt. De kogte kartofler tages op med en hulske og pureres. Puréen hældes tilbage i kartoffelvandet. Kartoffelsuppen piskes jævn og bringes i kog. Der tilsættes fintklippet brøndkarse. Suppen koger for svagt blus i ca. 20 minutter. Smag til med salt og peber.

Servering: Suppen hældes i varme suppekopper. Pynt med en tsk creme fraiche og lidt brøndkarse. Server flute til.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside