Birthe's Madside

 

Kartoffelsuppe 5
  • ½ kg kartofler
  • 100 g selleri
  • 1 stor porre
  • 1 finthakket løg
  • 15 g smør
  • 1½ liter suppe
  • 1 fransk suppevisk
  • salt
  • hvid peber

Skræl kartoflerne og selleri, skær begge dele i terninger. Rens porren, skær den i tynde ringe, tag de grønne ringe fra og læg dem i en skål med koldt vand. Hak løget fint. Smelt smørret i en tykbundet gryde og tilsæt ælle grønsager. Lad dem snurre lidt uden at de atger farve. Tilsæt kogende suppe. Skum suppen , når den koger. . Læg krydderurterne i suppen. Dæk gryden med et låg. Lad suppen småsnurre 20-30 minutter. Tag krydderurterne op. Gnid suppen gennem en sigte eller på en blender. Hæld suppen tilbage i gryden og tilsæt velafdryppede porreringe. Lad dem koge med 3-5 minutter. Klip bacon i små stykker på tværs. Rist dem på en tør pande, til de er gyldne og sprøde. Drys dem og purløg over anretningen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 1

 

 

Birthe's Madside