Birthe's Madside

 

Kong gulerods suppe
2 personer
  • 5-6 skiver røget bacon, klippet i strimler

  • 5 dl vand

  • 1 oksekødsterning

  • 2 spsk tomatpuré

  • evt. 1 fed hvidløg

  • 2 dl rå revne gulerødder

  • 2-3 dl fintskåret hvidkål

  • 1 porre i strimler

  • 1 tsk oregano

  • salt

  • peber

Bacon letsteger i en gryde med lidt smør, hvorefter alt det øvrige tilsættes og suppen småkoger under låg i 15 minutter, til alt er mørt. Smages til og serveres gloende varm med ostemad til. Ostemaden kan kaves meget enkelt: Franskbrødet smørres med smør, herpå milde osteskiver og evt. et drys karry. Brødene venter, stilles på folie i ovnen og bager på nederste rille ved 225 grader i 8 minutter, til osten er som creme. Kan pyntes med hakkede radisskiver.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag stor 2

 

Birthe's Madside