Birthe's Madside

 

Leberknödelsuppe

Til Leberknödelsuppe bruges der en fin, meget kraftig oksekødssuppe.

  • 250 g flute i skiver
  • 1/4 liter mælk
  • 1 æg
  • 1 løg
  • 100 g smør
  • 250 g kalvelever
  • salt
  • peber
  • merian efter smag (helst 2 tsk.)
  • rasp
  • citronskal fra en halv citron
  • oksesuppe
  • purløg

Leveren hakkes eller moses fint, løget svitses i smør. Brødet overhældes med mælk, løg og lever og krydderier tilsættes, der røres meget forsigtig. Eventuelt tilsættes rasp. Der trilles små Knödel (ca. 4 cm diameter), som koges meget meget forsigtig og sagte i saltvand. Det hele smager særlig godt, hvis Leberknödel koges i selve suppen, men, det er lidt farligt. Knödel kan falde fra hinanden, det sker for den bedste kok og den bedste husmor.

Servering: Suppen serveres med 1 Knödel per person og uden suppeurter, men med en stor håndfuld purløg.

Kilde: Meyers køkken

 

 

Birthe's Madside