Birthe's Madside

 

Linsesuppe med grovboller
Soups 4 personer
  • 100 g flødeost
  • 4 spsk mælk
  • 1 spsk frisk, hakket basilikum
  • Linsesuppe:
  • 100 g røde linser
  • 2 grofthakkede zittauerløg
  • 25 g smør
  • 2 kartofler i tern
  • 3 gulerødder i tern
  • 1½ liter grønsagsbouillon
  • 200 g grønne bønner i små stykker
  • ½ tsk groft salt
  • Grovboller:
  • 6 grovboller
  • 1 spsk frisk, hakket basilikum
  • 75 g mild danbo 30%

Bagetid: Ca. 10 min ved 200°.

Rør flødeosten blød med mælk lidt efter lidt og tilsæt basilikum. Stil den tildækket og koldt.

Linsesuppe: Skyl linserne godt. Svits løgene i gyldent smør i en gryde. Tilsæt kartofler, gulerødder og linser og svits dem med i 2 min. Hæld bouillon ved og bring suppen i kog. Kog den ved svag varme og under låg i ca 5 min Tilsæt bønnerne og kog dem i endnu 5 min. Smag suppen til med salt.

Grovboller: Skær en dyb ridse i hver grovbolle og fordel det hakkede basilikum i hver ridse. Skær osten i 6 stave og læg en stav i hver bolle. Bag bollerne midt i ovnen. Server de varme boller og den kolde flødeost til suppen.

 

 

Birthe's Madside