Birthe's Madside

 

Løg-og kartoffelsuppe
4 personer
  • 4 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • ¾ kg kartofler
  • 1,2 liter grønsagsbouillon
  • 2 kugler frosen kørvel eller friskhakket
  • 1 tsk salt
  • peber
  • Bløde løg:
  • 3 løg
  • 1 spsk margarine
  • 1 spsk vand
  • Tilbehør:
  • 400 g ristet rugbrød

Løg og hvidløg hakkes og svitses i olivenolie. Kartoflerne skæres i tern og svitses med løget. Bouillon og kørvel tilsættes. Suppen koges under låg i ca.15 minutter. Suppen blendes i foodprocessor eller blender. Smages til med salt og peber. 3 løg skære i skiver og brunes i margarinen. Vandet tilsættes og løgene steges bløde. Suppen hældes i 4 skåle og de bløde løg kommes i suppen.

Kilde: Birthes Madside - Mad/Bag lille 5

 

 

Birthe's Madside