Birthe's Madside

 

Løgsuppe for viderekomne
(4 personer)
  • 3/4 kg store løg
  • 4 spsk olivenolie
  • 1 tsk brun farin
  • 1 l vand + oksebouillonterning eller 1 dåse oksebouillon + 1 l vand
  • 1 kvist timian
  • 1 laurbærblad
  • evt. ½ dl sherry
  • salt, peber
  • 2 æggeblommer
  • 100 g reven emmentalerost
  • Franskbrødscrouton'er
  • 20 g smør

Skær løgene i smalle både og brun dem godt i olivenolie i en tykbundet gryde. Tilsæt brun farin og lad det karamelisere lidt. Tilsæt vand og bouillonterning, timian, laurbærblad, salt og peber. Lad suppen koge ved svag varme i 20 min. Tag laurbærblad og timian op. Tag derefter løgene op med en hulske og blend dem. Pisk æggeblommerne med sherry og den revne ost og kom det i blenderen sammen med løgpuréen. Hæld det tilbage i gryden og varm det op - det må ikke koge. Smag til. Skær daggammelt franskbrød ud i terninger, som ristes på panden (evt. i gyldent smør), og server dem til suppen.

Kilde: Mortens Opskriftsamling

 

 

Birthe's Madside