Birthe's Madside

 

Majs-Chowder
(4 personer.)

Chowder, som er en tyk og fyldig suppe, findes i mange varianter i det amerikanske sydstatskøkken. Denne majs-chowder er velsmagende, mættende og nem at tilberede.

  • 1 pk. bacon (150 g)
  • 2 løg
  • 4 mellemstore kartofler
  • 1 ds. hakkede tomater med chili
  • 1 krydderurtebuket (timian, persille, laurbærblade)
  • 8 dl grønsagsbouillon
  • 250 g løse majskorn (frosne)
  • 1 dl fløde
  • salt og peber
  • friskhakket persille
  1. Skær baconen i strimler og steg dem sprøde på en pande ved moderat varme. Sæt dem til side.
  2. Pil og hak løgene groft. Skræl kartoflerne og skær dem i tern. Svits løg og kartofler i et par minutter i baconfedtet på panden og hæld blandingen i en suppegryde.
  3. Tilsæt de hakkede tomater og krydderurtebuketten. Hæld bouillonen i, læg låg på og lad det simre i ca. 15 minutter.
  4. Tilsæt de frosne majskorn og lad det simre videre i ca. 10 minutter.
  5. Hæld fløden i, smag til med salt og peber og lad chowderen varme godt igennem.
  6. Lige før serveringen drysses med den sprøde bacon og den hakkede persille.

Servering: Serveres med masser af godt brød til.

Kilde: Ugebladet Søndag nr. 20/1997

Indsendt af Søren Mogensen

 

 

Birthe's Madside