Birthe's Madside

 

Mexikansk gulerodssuppe
Suppe 4 personer
  • 400 g gulerødder
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 1 liter bouillon
  • 1 spsk smør
  • 1½ dl piskefløde
  • Kruspersille
  • Salt - friskkværnet peber

Rens løgene og skær dem i skiver. Smelt smørret i en kasserolle og svits løgene blanke ved lav varme. Pres hvidløgssaften over. Skær de rengjorte gulerødder i tynde skiver og kom dem i kasserollen. Kog videre i ca. otte minutter. Giv bouillonen et opkog, hæld den i kasserollen og lad dem simre i en halv times tid. Afkøl suppen, før den blendes eller passeres i gennem en sigte. Pisk halvdelen af fløden og rør den i suppen. Smag til med salt og peber. Sæt suppen i køleskabet. Ved serveringen piskes resten af fløden og røres i. Pynt med hakket persille. Suppen kan også spises varm.

Kilde: Livsglad mad, Borgan's forlag.

John Erik Hansen 28-02-1996.

 

 

Birthe's Madside