Birthe's Madside

 

Milanesisk grønsagssuppe
Suppe 4 personer
  • 3/4 kg forskellige grønsager: (blomkål, ærter, gulerødder, majroer, porrer, savoykål, spinat )
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • ½ kg kartofler
  • ½ selleri
  • 200 g grønne bønner
  • 6 spsk olivenolie
  • 200 g ris
  • ½ bouillonterning
  • 2 spsk tomatpuré
  • Basillikum
  • Bredbladet persille
  • Merian
  • Timian
  • Salt - friskkværnet peber

Skær grønsagerne i småtern. Svits løg og hvidløg i olie. Når de tager farve, tilsættes grønsagerne og når de er blanke, hældes et par liter kogende vand og den opløste bouilloterning ved. Kog sagte i et kvarter, tilsæt så risen. Kog yderligere et kvarters tid før krydderurterne og puréen tilføjes. Smag til med salt og peber. Servér groft hvedebrød til suppen og drys en klat reven parmesan over hver portion. Et par tørre parmesan-skorper kan koge med i suppen og give ekstra kraft.

Kilde: Livsglad mad, Bogan’s forlag.

John Erik Hansen 01-03-1996.

 

 

Birthe's Madside