Birthe's Madside

 

Minestrone
(6 pers)
  • 100 g mager bacon
  • 2 store løg eller porrer
  • 2 gulerødder
  • 125 g rod- eller blegselleri
  • 2 dåser hakkede tomater
  • 8 dl vand
  • 3 kviste timian
  • 3 kviste persille
  • 1 laurbærblad
  • salt
  • peber
  • 1 dåse kidney bønner
  • 100 g grønne bønner
  • 100 g blomkål eller broccoli
  • Tilbehør:
  • revet ost og brød.
  1. Skær baconskiverne i tern, og rist dem sprøde ved svag varme. Tag dem op, og gem dem til senere. 1-2 spsk. af baconfedtet bruges til at svitse grøntsagerne i, resten kasseres.
  2. Løg, gulerødder og selleri renses, skæres i små tern og svitses i nogle minutter, før de hakkede tomater og vandet røres i gryden. Tilsæt timian, persille, laurbærblad, salt og peber, og lad suppen koge en halv times tid.
  3. Fjern persille, timian og laurbærblad og tilsæt skyllede kidney bønner, grønne bønner i mindre stykker og kål i bittesmå buketter. Kog videre i ca. 8 min. Smag suppen til, drys med baconstykkerne, og server den med brød og lidt revet ost.

Copyright: Levnedsmiddelstyrelsen

Kilde: Levnedsmiddelstyrelsen: "Let Nok", 1994

Af Karen Hare

 

 

Birthe's Madside